Obecny czas: 09 Wrz 2010, 21:34
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Zapytanie - odnośnie suplementów 
Autor Wiadomość
Aktywny

Post Zapytanie - odnośnie suplementów
Wzrost: 178
Waga: 69-70 kg
Biceps: Lewy 35.5cm, prawy 35cm
Ob. Klaty: 104cm
Jestem dość szczupłej budowy ( chude kości) mam szybką przemianę materii i nic nie mogę przytyć. Potrzebuję budulca na mięśnie. Ćwiczę bodajże od 1 klasy podstawówki po dziś dzień. Z tym, że od pół roku regularnie i systematycznie. Jestem dość wysportowany i czuję, że mógłbym zacząć zażywać jakieś odżywki. I tutaj pojawia się problem, gdyż jestem w tym temacie zielony. Doradźcie co najlepiej, w jakich ilościach ( dawkowanie ). Zastanawiałem się nad Mutant Mass i Kreatyną.
Jednak z drugiej strony, obawiam się czy to w jakiś sposób nie zachamuje wzrostu ( w górę cm) chciałbym jeszcze urosnąć z 5cm chociaż. Z tego co zauważyłem, przez ostatni rok urosłem tylko 3-4cm. Wykonuję prawie codziennie ćwiczenia na drążku, podciąganie, rozciąganie kręgosłupa. Jeśli macie jakiś pomysł na dodanie paru cm w górę, to chętnie posłucham.

Ostatnio edytowany przez CzEcHo, 16 Sie 2010, 11:04, edytowano w sumie 1 raz

20 Lip 2010, 11:34
Moderator
Awatar użytkownika

Post Re: Zapytanie - odnośnie suplementów
nie ma czegos takiego ze czujesz że mozesz zacząć odzywki jeść wszak to jest dodatek do diety :))
jeśli uboga dietka ,to marsz bo białko ,zobacz sobie na necie spis i oceny,

20 Lip 2010, 12:02
Nowy na forum

Witam
Wiek - 16 lat
Wzrost - 176 cm.
Waga - 63 kg.
Staż na siłowni - ok.9 miesięcy
2 miesiące temu brałem odżywkę Olimpu GAIN BOLIC 6000, przez miesiąc. Efekty znacznie zauważalne, do dnia dzisiejszego jade na "sucho". Mam pytanie jaki suplement byście mi doradzili ?
Myślałem nad kreatyną mega caps 1250 Olimpu ale oczekuje opinii ;)

Z góry dzięki !

15 Sie 2010, 22:20
Aktywny

jak na 16 lat to za młodo na orzywki korzystjacie z tego co daje wan natura odrzywki za 5-7lat. jezeli teraz zaczneicie barc to moze juz pózniej wam nic nie pomuc

15 Sie 2010, 22:56
Aktywny

Jak na 16 lat to zdecydowanie najlepszy wiek na branie odżywek i trenowanie, oczywiście w rozsądnym stopniu przy niedużych obciążeniach. Osobiście nic nie biorę, jednak wiem, że najlepszym rozwiązaniem w moim wieku jest mutant mass (gainer) oraz coś na wzmocnienie stawów. Glukozaminy z Olimpu i Trec'a sa dobre i tanie. Ja jednak czekam jeszcze dwa lata i dopiero zacznę coś brać. Zauważyłem, że odkąd ćwicze regularnie na sucho i wzbogacam program treningowy o nowe ćwiczenia efekty są duże i nie potrzebuję narazie żadnych odżywek do wzrostu masy. Przez trzy miesiące przytyłem prawie 5kg. Mięśnie u faceta rozwijają się najlepiej właśnie w wieku od 15/16 lat do 30. Pudzian i inni siłacze w tym okresie zaczynali i kończyli rozbudowę muskulatury.

16 Sie 2010, 11:12
Nowy na forum

Czyli sugerujesz ze lepszy gainer od creatyny ? Bo oczywiscie wiem ze najlepszym rozwiazaniem bylo by branie obu suplementow

16 Sie 2010, 12:04
Aktywny

Nie wiem sam do końca, bo też jestem zielony w tym temacie. Po prostu wiem co biorą znajomi i na tym bazuje. Widać efekty, brat w miesiąc przytył 5kg na mutant mass do tego sporo jadł ryżu i kurczaków, dobre są też do tego warzywa i owoce, aby łatwo i szybko się trawiło to wszystko co w siebie wpakujesz. Pozdro

16 Sie 2010, 16:42
Nowy na forum

Czyli odstawiam wszystkie gówna typu chipsy i kebaby i zabieram sie za zdrowe jedzonko ;)
Dzieki wielkie.

16 Sie 2010, 20:16
Bywalec
Awatar użytkownika

Miejscowość: Londyn
Nie mozna spekulowac co jest lepsze:kreatyna czy typowo masowe odzywki.
Zalezy jaki masz cel.
Jesli twoim celem jest znaczne przybranie na wadze napewno bedzie lepsza odzywka masowa lecz musisz wiedziec ze jakosc muskulatury zbudowanej za jej pomoca nie bedzie wysoka.Bedzie to mix tkanki tluszczowej i miesniowej okolo 50/50.Ale napewno uzyskany skok wago bedzie wiekszy niz za pomoca kreatyny.Ktos wspomnial o zazywanej odzywce + ryz,makaron itp.Jestem na 100%pewny ze to wlasnie ryz itp.mial wiekszy wplyw na wzrost wagi niz sama w sobie suplementacja.
Odnosnie kreatyny.
Moim zdaniem jest to jeden z najlepszych srodkow jak nie najlepszych.
Madrze przyjmowana w zmieszaniu z odpowiednimi suplementami daje wspaniale rezultaty.Wiec jesli Twoim celem jest uzyskanie czystej tkanki miesniowej wysokiej jakosci + znaczny skok sily nic nie rowna sie markowej jakosci kreatyn.Oczywiscie skok wagi bedzie mniejszy niz w przypadku suplementacji odzywka masowa lecz Twoja sylwetka bedzie wygladac naprawde okazale.
Tylko od Ciebie zalezy co wybierzesz.
Ja osobiscie probowalem juz prawie wszystkiego nie liczac dzisiejszych innowacji.Bylo to w latach 90tych lecz uwiezcie mi nic sie od tamtej pory nie zmienilo.Odzywki masowe roznego rodzaju,bostery,suplementy rzekomo wywolujace wzrost naturalnych hormonow,prohormony a takze sterydy.Z mojego doswiadczenia wyciagnalem wiele pozytywnych i negatywnych wnioskow odnosnie suplementacji.I uwierzcie mi iz jeden czlowiek moze miec wiele sylwetek przez dlugi okres czasu.Bylem juz chudy,gruby,zmasowany ,zarzezbiony.Mi najbardziej odpowiada ta ostatnia opcja i jej trzymam sie juz od 5ciu lat.Wszystko zalezy jak chcesz wygladac i do tego dobierzesz odpowiedni program cwiczen,diety,i ewentualnie suplementacji.

16 Sie 2010, 20:51
Nowy na forum

A Olimp creatyna mega caps 1250 + Olimp carbo to dobre polaczenie ?
Chociaz jeszcze sie zastanawiam czy zamiast carbo nie dac Olimp Dextro.
Jeszcze mam pytanie w jaki sposob wyrobiles rzezbe?

Ostatnio edytowany przez Rzeznik95, 16 Sie 2010, 22:18, edytowano w sumie 1 raz

16 Sie 2010, 21:23
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość