Re: TRENING 13 LATKA ! ! !
przemeksega napisał(a):
Jak widzicie mam 13 lat. Na początku chciałbym się zapytać czy wgl w tym wieku jest dozwolony trening siłowy .Niestety nie mam zbyt duzo funduszu i zrobilem sobie mala silownie . Cos podobne to martwego ciagu itp. Jestem zawziety.
Chcialbym sie zapytac jakie cwiczenia i ile razy w tygodniu mam cwiczyc. Zeby mieć duze miesnie itp. W szkole na A- KLAS podnosze okolo 100kg.
WAGA: 62 kg
Wzrost 170 cm
Te 100 kg w jaki sposób podnosisz? Bo bez urazy ale przy takiej wadze i takim wieku na klatę tyle raczej nie wyciśniesz. Ale nie robię offtop więc:
Ja bym ci radził zapisać się na treningi czegoś lżejszego np karate, mma żebyś kondychę podszkolił narazie, a w wieku 16 lat jak nie zmienisz zdania zapisz się na siłownię. Chyba że nie chcesz inwestować w sztuki walki, to masz tu przykładowy trening który nie obciąży cię w żaden sposób:
codziennie robisz pompki, brzuszki, przysiady i podciągania na drążku (nadchwyt + podchwyt). Ilość to tak:
pompki 3* ile dasz radę, brzuszki 3* tak po 30 lub 40 (jak dasz radę) podciągania to podchwyt i nadchwyt po tyle ile dasz radę. Siły nabierzesz.